У традиціях багатьох народів спеції та прянощі застосовуються не тільки для покращення смаку та аромату їжі, але й для покращення травлення та засвоєння їжі.
Досягається це завдяки наявності в них флавоноїдів, гіркоти, ефірних олій, дубильних речовин, фруктових та жирних кислот, які у своїй комбінації надають позитивну дію на організм.
Австрійський біофізик та провідний дослідник швейцарської компанії ін. Герберт Швабл:
Наше здоров’я безпосередньо залежить від того, що ми з’їли чи не з’їли. Тому не можна допускати дефіциту в харчуванні активних речовин, що мають найцінніші для здоров’я властивості.
Дія активних речовин спецій та прянощів на травлення:
Відомий швейцарський фітопрепарат PADMA DIGESTIN, який створений на основі 1000-літньої тибетської формули «Se ‘bru 5» – це ефективна комбінація спецій та прянощів, а саме:
Ін. Герберт Швабл продовжує:
Суміш прянощів та спецій фітопрепарату PADMA DIGESTIN plus покращує травлення та стимулює моторику шлунково-кишкового тракту, допомагає при відновленні після тривалої хвороби, корисна для харчування під час подорожей.