Кава та інші напої, що містять кофеїн, – це частина повсякденного життя. Для одних вони – чисте задоволення, інші використовують їх, щоб підштовхнути себе. Але чи справді кофеїн – рішення для підвищення продуктивності?
Багато людей не можуть уявити собі початок дня без кави. Інші віддають перевагу чаю або енергетичним напоям. Загальне у цих напоїв – вміст кофеїну. Кофеїн – це натуральна речовина, яка міститься в кавових і чайних рослинах, а також приблизно в 100 інших типах рослин. У природі кофеїн використовується для відлякування комах, але на людину він має стимулюючу дію.
Наша нервова система володіє захистом від перевантажень. Якщо природна добова здатність активних нервових клітин знижується, організм виділяє аденозин. Ця речовина зв’язується з рецепторами, що подає тілу сигнал до уповільнення, який ми сприймаємо як втому. Кофеїн, маючи структуру аналогічну аденозину, приєднується до тих же рецепторів і блокує їх. Таким чином, кофеїн запобігає стикуванню аденозину, залишаючи нас більш ефективними. Але…
Як це часто буває в житті, саме від кількості залежить – користь або отрута. Приготування 3-4 чашок кави вважається безпроблемним, і ви дійсно отримуєте користь від активувальних властивостей.
Однак, якщо ви п’єте значно більше цієї кількості в періоди підвищеного стресу, то ви вже можете відчути побічні ефекти кофеїну, такі як нервозність, зниження концентрації уваги або безсоння. Крім того, організм звикає до кофеїну, і бажаний ефект пробудження значно менший.
Чай діє повільніше і трохи довше, ніж кава, але в результаті позитивний та побічний ефект залишаються колишніми. Бажано використовувати підбадьорливий ефект вранці, не пізніше 14 годин, а потім уникати кофеїну, щоб ви могли спати спокійно.
Пийте багато та освіжайте почуття спеціями.
Мозок – дуже спраглий орган. Він залежить від достатньої кількості рідини. Найкраще пити негазовану воду. Якщо для вас це занадто нудно, ви можете додати кілька шматочків імбиру та/або лимона. Таким чином вода освіжає та бадьорить.
Слід уникати будь-яких солодких напоїв, тому що, як і кофеїн, цукор допомагає генерувати більше енергії, але тільки на короткий час, а після цього падіння продуктивності стає ще помітнішим.
У Тибетській конституційній теорії спеції відіграють центральну роль у підтримці балансу тіла на різних етапах життя. Це також вірно у випадках, коли потрібна висока духовна присутність.
Мускатний горіх є однією з найважливіших спецій. Він зберігає рухливу енергію вітру Lung стабільною, що також відповідає за розумову спритність. Кмин забезпечує заземлюючі властивості, а пряність кореня імбиру освіжає і освітлює.
Отже, якщо ви хочете обійтися без кофеїну, Тибетська конституційна доктрина пропонує пряну, надихаючу та освіжаючу альтернативу з незрівнянного скарбу природи.
Тибетська формула “Srog ‘zin 10” (Srog = життя, Zin = підтримувати) на основі мускатного горіха або PADMA NERVOTONIN – їжа для розуму, який знаходиться поза рівновагою, через неминучі проблеми з поїздками або кар’єрою, фінансовими або сімейними проблемами, емоційними інцидентами чи винятковими ситуаціями.
Завдяки комбінації активних речовин формули PADMA NERVOTONIN, організм отримує особливу підтримку там, де він потребує балансу та рівноваги при:
PADMA NERVOTONIN (40 капсул) – наявний в ІНТЕРНЕТ-МАГАЗИНІ PADMA