Окислювальний стрес (оксидативний стрес, англ. oxidative stress) – це порушення обміну речовин та енергії, накопичення вільних радикалів, прооксидантів і т.п., які провокують пошкодження клітин, що в кінцевому підсумку є однією з причин:
Окислювальний стрес виникає у процесі нормального метаболізму від вільних радикалів і від усього, що шкодить організму, наприклад: забруднення, харчові алергени чи дим.
Окислення вільними радикалами жирних кислот або перекисне окиснення ліпідів – причина окислювального стресу.
Окислювальний стрес може призвести до хронічного запалення, а запалення також може підвищити рівень окислювального стресу (посилання на исследование «Окислювальний стрес, запалення та рак: як вони пов’язані?»). Обидва відіграють велику роль у тригерах головного болю та хронічних захворювань, пов’язаних з мігренями (посилання на дослідження «Чи пояснює взаємозалежність між окислювальним стресом та запаленням антиоксидантний парадокс?»).
Щоб жити, людині необхідно вдихати кисень. Кисень, що вдихається, через легені знищує бактерії і «спалює» їжу, що споживається, в результаті чого виділяється необхідна для життя енергія.
Але … близько 2 % кисню, що вдихається, перетворюється на високореактивну форму кисню – вільний радикал. Так ось, вільні радикали атакують біологічні молекули клітин, окислюють і, руйнуючи клітинні мембрани, руйнують клітини.
При нормальному функціонуванні організму відбувається відновлення клітин чи заміна їх новими, з правильною будовою. Але ситуація посилюється стресами, неправильним харчуванням, курінням, агресивним ультрафіолетом, підвищеним радіоактивним фоном, які посилюють активність вільних радикалів.
В результаті в організмі утворюється дуже багато вільних радикалів, а рівнозначного відновлення пошкоджених клітин не відбувається. На клітинному рівні розвиваються патологічні процеси.
Захист організму від окислювального стресу забезпечує власна природна антиоксидантна система, що складається з низько- та високомолекулярних сполук (ферменти-антиоксиданти), здатних вловлювати та нейтралізувати вільні радикали.
Причому, одні ферменти-антиоксиданти більш ефективні у захисті від окислення холестерину в крові, інші – у захисті клітин печінки, треті – від онкологічних патологій.
Частину антиоксидантів людина отримує з їжею, що посилює наші антиокислювальні сили. На жаль, у харчуванні сучасної людини переважають технологічно оброблені продукти, позбавлені цінних природних властивостей. Тому важливо додатково приймати багаті на природні антиоксиданти продукти.
Натуральні компоненти фітопрепарату швейцарського виробництва PADMA 28 active, (дубильні речовини, флавоноїди) мають потужну антиоксидантну активність.
Трав’яна суміш PADMA 28 active містить захисні рослинні речовини та вітамін С, які активізують позитивні механізми дії в організмі та в довгостроковій перспективі можуть служити для покращення здоров’я. Вони захищають клітини від окислювального стресу та допомагають розщеплювати шкідливі кисневі сполуки.
PADMA 28 active — суміш рослинних інгредієнтів, що мають синергетичну дію з вітаміном С. Це сприяє:
PADMA 28 active як і PADMA BASIC – це потужний антиокислювальний захист організму, профілактика розвитку низки серйозних захворювань, продовження молодості, підтримка нормальної життєдіяльності.
Це не медична консультація, діагностика чи лікування.
PADMA 28 active (100 капсул) – наявний в ІНТЕРНЕТ-МАГАЗИНІ PADMA Україна